Polski Klub Stereoskopowy › Forum › Stereoskopia › Szukam pomocy w stereo-3D › 3D w technologi aktywnej#1
Polski Klub Stereoskopowy    
Toggle Blocks .:: Strona główna :: Forum dyskusyjne :: Moje konto ::.
Menu główne

O użytkowniku

Witaj Nieznajomy

Pseudonim
Hasło

albo...
 Zarejestruj się
jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś...

Członkowie:
Ostatni: mmotony
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 1120

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 16
Roboty: 1
Zespół: 0
Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!


3D w technologi aktywnej
Pytania do tych, których wiedza ma większą głębię ;-)
Idź do strony 1, 2  Następny
Rozpocznij nowy temat   Odpowiedz na temat     |##| -> |=|     Forum - strona głównaSzukam pomocy w stereo-3D
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Nd 03 czerw. 2018 1:51    Temat wiadomości: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Jak uzyskać zdjęcie 3D fullhd w technologi aktywnej?

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Pn 04 czerw. 2018 15:11    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Naprawdę nikt nie wie Smutny

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
zbyszekwawa
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): May 19, 2006
Wiadomości: 1027
Skąd jesteś: warszawa

PisanieNadesłano: Wt 05 czerw. 2018 17:47    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Normalnie przez odpowiednią częstotliwość np. 120 HZ na matrycy ful hd

_________________
Zbyszek W
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Wt 05 czerw. 2018 18:00    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Oki, ale w SPM masz sbs czyli po 720 na obraz, przy fullhd masz rozciagniety obraz? Teraz pytanie czy prze kompa można innym sposobem.

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
zbyszekwawa
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): May 19, 2006
Wiadomości: 1027
Skąd jesteś: warszawa

PisanieNadesłano: Wt 05 czerw. 2018 18:31    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

W spm jest chyba opcja migawki bodajże Sharp ale ja nigdy tego nie testowałem

_________________
Zbyszek W
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Sb 09 czerw. 2018 22:48    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Chodzi dokładnie o frame sequential. Czy ktoś oglądał taki format i na jakim sprzęcie -komputer, bluray?

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
bor3d
Admin
Admin


Dołączył(a): Mar 18, 2006
Wiadomości: 496
Skąd jesteś: Warszawa

PisanieNadesłano: Nd 10 czerw. 2018 1:11    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Cześć,
Szkoda, że nie zauważyłem wcześniej... Pewnie już wiesz?
Wg mnie wgrywasz do SPM dwa obrazy full HD (prawy + lewy) ustawiasz widok jako Side by side i klikasz Zapisz (ikona pojedynczej dyskietki) - powstaje obraz wynikowy o sumie szerokości (w okienku zapisu, tuż ponad małym podglądem widać te wymiary).
Dobrze jest zapisać jako MPO (Alt+S) lub JPS (klawisz S + wybierz rozszerzenie) - jest szansa, że TV sam rozpozna jako 3D i przestawi się w ten tryb.
Zwykle przed zapisem trzeba ustawić parę do oglądu prostego (raczej) lub krzyżowego, aby potem już w TV nie trzeba było przestawiać.

Daj znać, jak wyszło Uśmiech

_________________
Pozdrawiam - bor3d
www.stereos.pl - wszystko do trójwymiaru
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Śr 13 czerw. 2018 15:53    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Cześć Borys, dzięki za opisany sposób. Niestety próbowałem jak opisałeś i niestety w (3840 x 1080) mam 3d jednak obraz nie rozciąga się w pionie. Sytuacja dotyczy projektora DLP. Próbowałem później ze sterownikami panel sterownia nvidia gdzie włącza się opcje stereoskopic, Projektor dostał nowe opcje w menu 3D- ramka sekwencyjna, pakowanie ramek, jednak z użyciem SPM z pulpitu zrobiło się 4 i ogólnie lipa, wyłączyłem to opcje, projektor trochę wariował.

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
tidzej
Super Gaduła
Super Gaduła


Dołączył(a): Nov 04, 2011
Wiadomości: 75
Skąd jesteś: cały świat

PisanieNadesłano: Cz 14 czerw. 2018 11:02    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Zrób tak jak pisze Borys, ale nagraj to na płytę i spróbuj odtworzyć z DVD

_________________
jacek
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Cz 14 czerw. 2018 12:15    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Problem jest taki że korzystam tylko z kompa i nie posiadam napędu dvd:(

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
bor3d
Admin
Admin


Dołączył(a): Mar 18, 2006
Wiadomości: 496
Skąd jesteś: Warszawa

PisanieNadesłano: Pt 15 czerw. 2018 9:39    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Napisz, jaki masz TV - firma i model :^)

_________________
Pozdrawiam - bor3d
www.stereos.pl - wszystko do trójwymiaru
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Pt 15 czerw. 2018 9:43    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Hej, chodzi o projektor Benq w2000.

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
tidzej
Super Gaduła
Super Gaduła


Dołączył(a): Nov 04, 2011
Wiadomości: 75
Skąd jesteś: cały świat

PisanieNadesłano: Sb 16 czerw. 2018 9:56    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Spróbuj z " Plejstejszyn " Puszczający oczko

_________________
jacek
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
bor3d
Admin
Admin


Dołączył(a): Mar 18, 2006
Wiadomości: 496
Skąd jesteś: Warszawa

PisanieNadesłano: Sb 16 czerw. 2018 15:07    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

A próbowałeś wysłać z SPM do pliku stereoparę ściśniętą 50% w poziomie (Ctrl+Alt+F9) lub w pionie (Ctrl+Alt+F10)?
To powinno zadziałać. Jeśli nie, to zrób zdjęcie efektu na ekranie i zapisz wszystkie ustawienia 3D TV.

_________________
Pozdrawiam - bor3d
www.stereos.pl - wszystko do trójwymiaru
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Fotogaleria
Piernik
Maxi Gaduła
Maxi Gaduła


Dołączył(a): Jan 06, 2010
Wiadomości: 531
Skąd jesteś: Katowice

PisanieNadesłano: Wt 19 czerw. 2018 22:23    Temat wiadomości: Re: 3D w technologi aktywnej Odpowiedz cytując

Dzięki za porady ,mam teraz pytanie czy SPM w trybie Half widht SBS (Ctrl+Alt+F9) dzieli fullhd na 2 x hd? Po co funkcja side by side (F9)?

_________________
Pozdrawiam
Adam
Powróć na górę
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Fotogaleria
Wyświetl wiadomości z ostatnich:   
Rozpocznij nowy temat   Odpowiedz na temat     |##| -> |=|     Forum - strona główna -> Szukam pomocy w stereo-3D Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2


Skocz do:  
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wiadomości
Nie możesz usuwać swoich wiadomości
Nie możesz głosować w ankietach
Na tym forum nie możesz załączać plików
Z tego forum nie możesz pobierać plików



Wszystkie znaki handlowe i marki są własnością ich właścicieli.
Komentarze wyrażają wyłącznie opinie ich autorów a nie administratorów tej strony, którzy nie odpowiadają za treści publikowane przez użytkowników.
Za treść i stan prawny zdjęć odpowiadają osoby je publikujące.
Interaktywny system PHP na licencji GNU GPL, Autorzy kodu, Polityka Prywatności